Yaban Mersininin Hazırlanışı

yaban-mersini-4.jpg

Koyu mavi yada siyah altın yaban mersini ni meyve olarakta yiyebilirsiniz yöresel usüllerde işlenmiş pekmez reçel marmelat ve suyunu da tercih edebilirsiniz meyve olarak yerseniz kendindeki ortalama yüzde 60 70 civarı suyu ile yemiş olursunuz
İçindeki etken maddelerinizi yok etmeden yöresel usüllerde hazırlayıp yemek daha doğrusu
Hazırlamak bu işin en zor bilgi isteyen bölümü
Bilinçsizce hazırlanmış reçelin pekmezin marmelatın sağlık acısından hic bir yararı yoktur örneğin yüksek ateşte kaynatmak yada uzun süre kaynatmak yararlarını öldürmek anlamına gelir Bizler bunu hazırlamadan önce onlarca bitki meyve aroma uzmanı gıda mühendisleri  uzman kişiler ile istişare yaparak en az kayıp ile etken maddelerini yok etmeden hazırlıyoruz.

yaban-mersini-gercek

Yaban Mersini

Meyvenin kabuğu ve çekirdeklerini sizlerin yiyeceği şekilde kabuklu pekmez marmelat şeklinde sizlere sunuyoruz.Ya kabuklu pekmez olurmu nerden cıkmış bu gibi tepki alıyoruz.Olur hemde bal gibi olur.şöyleki günümüzde pekmezler meyvenin sızdırılmış suyundan yapılır.Kabuk ve çekirdeği çöp olmuş olur.Esas insana yarıyan şeyler o çöp diye attıklarımız
Bir çok insan raf ömrü uzun olsun diye katkı katar bu da yanlış
Meyvenin doğasını bozar Hazırlanan ürünü eğer şeker hastası yemiyecekse yüzde 10 civarı hakiki şeker katılabilir.Bu sayede hem bozulması gecikir hemde ekşimsi meyveye tat verir
Sizlerle bu genel ama doğru bilgileri paylaşıyoruz ki hazırlarken meyvenin etkin maddelerini yani değerlerini yok etmeyelim kavonozlara canlı koyalım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *